Hårtap Behandling og Propecia.

Kjøpe Propecia I Spania
Kjøpe Propecia I Spania
Propecia (finasteride) er et medisin som brukes til å behandle androgenetisk alopecia hos menn. Dette kalles også "mannlig mønster skallethet". Den generiske formen av Propecia kalles finasterid. Finasteride er en hemmer av dihydrotestosteron (DHT) som spiller inn i håravfall. DHT antas å bidra til mannlig skallethet. Finasteride virker ved å blokkere konvertering av testosteron i hodebunnen til DHT. Det er funnet å senke DHT-serumnivået i hodebunnen med opptil 60%! Propecia kan også brukes til å behandle symptomene på godartet prostatahypertrofi (eller utvidelse av prostata) som mange eldre menn sliter med. Selv om jeg har nevnt testosteron, bør ikke menn bekymre seg for at dette stoffet påvirker testosteron i resten av kroppen. Propecia hemmer bare testosteronkonvertering i hodebunnen og vil ikke rote med serumtestosteronnivået i resten av kroppen.

Fungerer virkelig Propecia?

Den gode nyheten om Propecia er at den faktisk fungerer. En metaanalyse som sammenlignet placebo (sukkerpiller) og Propecia, fant at det etter 48 måneder var 24% forskjell i hårtallet for menn som brukte Propecia sammenlignet med mennene som akkurat fikk placebo. Studier har også funnet at Propecia er flott for å fylle på hår overalt i hodebunnen, inkludert hodebunnen foran. Studier fant at effekten var høyest hos yngre menn i alderen (18-41). Propecia er en tablett som kan tas oralt en gang per dag sammen med mat. Den anbefalte doseringen er 1 mg per dag. FDA-anbefalingene oppgir at du kan ta Propecia med eller uten mat. For å få full effekt, anbefales det at Propecia tas i minst et år, og at medisinen må tas kontinuerlig for å fortsette å se effektene. Studier har vist en reduksjon i effekt av hårvekst etter at Propecia for ble avbrutt i 6-9 måneder. Det er noen bivirkninger du må ta hensyn til når du tar Propecia. For BPH må Propecia tas i minst 6 måneder for å avgjøre om pasienten vil ha nytte av det.

Bivirkninger

Den mest fremtredende bivirkningen som er avskrekkende for de fleste menn fra å ta Propecia, er sentrert om en reduksjon i seksuell funksjon. Dette inkluderer erektil dysfunksjon, nedsatt libido og problemer med å få utløsning. Risikoen for disse bivirkningene blir verre med alderen. Andre bivirkninger sett av Propecia som er sjeldne er gynecomastia (som er en utvidelse av brystene), testikelsmerter og depresjon. Det er ingen doseringsendringer eller påvirker nyrene. Imidlertid metaboliseres Propecia sterkt i leveren, slik at pasienter med leversvikt vil måtte bruke forsiktighet. Dessverre har bruk av Propecia blitt assosiert med en økning i prostatakreft av høy kvalitet – men dette er bare en tilknytning som kan skyldes bruken av BPH (pasienter som uansett er mer utsatt for å utvikle prostatakreft). Propecia skal ikke brukes hos gravide kvinner. Dette inkluderer hvis tablettene blir knust eller ødelagt på noen måte og kommer i kontakt med huden til en gravid kvinne. Det har blitt funnet at Propecia kan ha negativ innvirkning på fosterutviklingen. Propecia kan kjøpes i Norge for rundt .56 per pille eller .54 for 60 piller. Du kan kjøpe det på nettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *